Posláním Právě teď! o.p.s. je snaha o změnu vnímání problematiky stárnutí.

Právě teď! o.p.s.

Sídlo: Fügnerovo náměstí 1808/3
120 00 Praha 2
Kancelář: Nad Primaskou 27, Praha 10
(návštevu je nutné telefonicky domluvit předem)
IČ: 29154901
Bankovní spojení: 258492161/0300

Tel.: 603 852 715
POZOR: naše nové stránky: https://pravetedops.cz/

info@prave-ted-ops.cz

Byla to bomba!!!

16.09.2013 15:19

Zářijové dny přinesly počasí, které pořadatele akcí pod širým nebem děsí, ale v neděli 15.9. počasí uznalo, že se schyluje k něčemu výjimečnému a slitovalo se. Díky tomu jsme mohli bez pláštěnek a deštníků shlédnout skvělý koncert Please The Trees se seniorským pěveckým sborem Elpida, vyzkoušet si Strollering a Nordic Walking. K dispozici byly tvůrčí dílny, stánky partnerů, vystoupení dětské breake dance skupiny, břišní tanečnice, muzikoterapie, oldies DJ, finanční gramotnost atd. 

Vyvrcholením akce byl pokus o Zápis do Guinnessovy knihy rekordů v počtu tančících seniorů (nejen) s kočárky. Věk tančících by od pohledu těžko někdo hádal - připomínám, že účastnit se pokusu o zápis se mohli senioři až od 65 let. Nejstarším účastníkem byl muž - ročník 1923.  Platnost českého rekordu potvrdil na místě komisař Agentury Dobrý den z Pelhřimova. Celý průběh pokusu můžete shlédnout na videu. 

 

Velké poděkování patří všem partnerům, kteří se rozhodli jít s námi již do prvního ročníku této akce. Za všechny jmenuji generální partnery - Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR a Agentura Xact. 

Akce by se neuskutečnila bez záštity MČ Praha 4, díky které jsme se mohli setkat v Parku Družba a užili jsme si vystoupení skupiny Please The Trees a seniorského pěveckého sboru Elpida. Poděkování patří všem dalším partnerům, přátelům i před akcí neznámým lidem, kteří nás svojí pomocí, často úplně dostali a někdy hodně dojali.

Zvláštní poděkování patří moderátorce Jitce Kocurové, která nás, bez nároku na honorář, celým odpolednem skvěle provázela.

Doufáme, že se obdobné mezigenerační akce rozšíří i mimo Prahu a že se rekord již brzy otřese v základech. Co je ovšem mnohem důležitější je zjištění, že můžeme fungovat a bavit se společně...

Proto se chystáme, kromě naší další činnosti, pokračovat v pořádání obdobných mezigeneračních akcí. Rádi budeme spolupracovat se všemi, kteří mají obdobný cíl.