Posláním Právě teď! o.p.s. je snaha o změnu vnímání problematiky stárnutí.

Právě teď! o.p.s.

Sídlo: Fügnerovo náměstí 1808/3
120 00 Praha 2
Kancelář: Nad Primaskou 27, Praha 10
(návštevu je nutné telefonicky domluvit předem)
IČ: 29154901
Bankovní spojení: 258492161/0300

Tel.: 603 852 715
POZOR: naše nové stránky: https://pravetedops.cz/

info@prave-ted-ops.cz

12. 9. 2015 OPĚT ZAZÁŘÍME V KAŽDÉM VĚKU – V PARKU NA PANKRÁCI BUDEME SPOLEČNĚ CVIČIT, VAŘIT, RAPPOVAT, O TELEFONY BOJOVAT…

01.08.2015 13:04

Co: Záříme aneb Akčně mezigeneračně – třetí ročník společenského odpoledne na kterém jste správně v každém věku. Akce probíhá se záštitou zástupce starosty MČ Praha 4, Ing. Zdeňka Kováříka

Kde: Park na Pankráci (Pankrácká pláň)

Kdy: 12.9. 2015

Čas 13 – 18 hod

Pořádají: Právě teď! o.p.s. ve spolupráci s Cesta ke zdraví Kladno a Slow Food Prague

Vstup zdarma

Doporučujeme vzít s sebou: rodinné příslušníky a přátele (Jak dlouho jste už nikde nebyli s celou rodinou? Kdy jste si společně zacvičili  s přáteli?), dobrou náladu a v případě hezkého počasí deku.

Hlavním tématem třetího ročníku Záříme aneb Akčně Mezigeneračně, kterou společně pořádá Právě teď! o.p.s. a Cesta ke zdraví Kladno z. s. je cvičení v duchu autorského konceptu propojujícího mentální a fyzickou stimulaci „Trénuj hlavu, trénuj tělo, aby zdraví vydrželo“.  Po celé odpoledne si budou moci účastníci jakéhokoliv věku vyzkoušet pod vedením zkušených odborníků atraktivní druhy cvičení prospívající tělu i mysli. Těšit se můžete na cvičení Spirals pro pevná záda a rovný krok, na zábavné aktivační cvičení pro mozek a propojení mozkových hemisfér, na výuku paměťových metod, na taneční styl Bollynaytam, který poutavě kombinuje klasické indické, bollywoodské a moderní taneční prvky a cvičení vycházející z pohybových forem světových filozofií a meditaci pohybem.

Tradice, kterou odnepaměti předávají starší generace mladším, je příprava pokrmů.

Toto je téma činnosti naší partnerské organizace Slow Food , která si klade za cíl  zachovat gastronomické tradice a chránit a vychutnávat místní produkty.  Kolikrát v životě jste šlapali zelí, jako naši předkové? Zkušení kuchaři  „Staré gardy“ předvedou klasické  nakládání zelí, které budeme v bečce šlapat. Je proto dobré přinést si vlastní mokrý ručník na nohy!!

Zelné produkty patří mezi tradiční způsob, jak uchovat zdravé vitamínové jídlo na zimní období.
Uvidíte i přípravu zelného  salátu a ochutnáme domácí speciality z čerstvě sklizeného  venkovského zelí. V ateliéru Mnichovických perníků  si z voňavých perníčků „ z maminčina receptáře“ můžete vytvořit osobní dárek s nápisem či kresbou podle svých představ.

Stan generálního partnera VZP ČR nabídne servis brýlí, masáže šíje od slabozrakých a nevidomých masérů a přístrojovou analýzu těla.

V rámci doprovodného programu proběhne turnaj ve hře „Hraj co chceš“, workshop kreslení mandal,  Sdílny budou s mladými sdílet dovednosti v řemeslech našich dědů atd.

Každý z předchozích ročníků nabídl mezigenerační aktivitu, kterou společně mohli provozovat a bavit se u ní účastníci v každém věku. Předloni jsme společně tančili s kočárky (nejstaršímu účastníkovi bylo 90 let), minulý rok jsme bubnovali a letos jsme si pro vás připravili rappování. Do varu nás dostane a obavy o tom, že tento druh hudby je pro dříve narozené neakceptovatelný, rozptýlí  rapperka Sharkass. Vyvrcholením této části programu bude soutěž ve free style rappování jakkoliv velkých seskupení (zásadní podmínka je účast nejméně dvou generací, tj. minimálně dvojice). Více o podmínkách soutěže a možnost přihlášení najdete na www.pravetedzarime.cz  Pro vítěze jsou připravené 2 mobilní telefony LG a další ceny.

Vítáni jsou aktivní účastníci cvičení, vaření a mezigeneračního rappování, stejně jako ti, kteří si s námi přijdou pouze vychutnat atmosféru společně prožitého zářijové odpoledne v parku.

Více informací o akci a aktualizovaný program najdete na www.pravetedzarime.cz